Част от групата на Esteta Interiori:

Част от групата на Esteta Interiori:

Почистване и поддръжка

 

Употреба и поддръжка

Изберете нашите продукти за поддръжка на кожа
Правилната поддръжка на естествената кожа гарантира продължителността на нейния живот и запазва ефектната й визия. Ето защо, заедно с реномирания научен център „Lederzentrum“ разработихме серия от продукти, предназначени за нашите кожени дивани и фотьойли. В зависимост от вида, кожата се обработва и оцветява по различен начин и се влияе повече или по-малко от честата употреба. Затова е много важно да бъде избран най-подходящият препарат за почистване и поддръжка. В зависимост от материята, която е била използвана за тапицерията, предлагаме 3 различни комплекта препарати – за едноцветни кожи, за състарени (двуцветни) кожи, както и за кожи от типа bycast и за еко-кожи. Съставът им е така подбран, че да улеснява премахването на замръсявания и да запазва качествата на кожата, като същевременно й придава мекота и елегантен вид. Използването на почистващи средства Gala Collezione поддържа гаранционните условия на производителя. Това е единственият продукт за поддръжка, който препоръчваме.

Правила за използване на меката мебел

Разопаковане и поставяне на меката мебел
- По време на разопаковането на меката мебел, в никакъв случай не трябва да се използват остри предмети, за да не се повреди тапицерията
- Преди първото разтягане, трябва да се провери дали са премахнати всички материали, използвани за защита на меката мебел при транспорта
- Начинът на монтажа се определя от доставеното упътване за конкретния вид мека мебел
- Върху меката мебел може да има смачквания, възникнали по време на транспота – ръчното оформяне на възглавниците, подлакътниците и седалките ще позволи по-бързо да се постигне желаната форма
- За да се избегне повреждане на пода, се препоръчва меката мебел да се пренася. Ако се бута по пода, може да го надраска
- При пренасянето на меката мебел, тя трябва да се държи отдолу за фиксираните елементи на конструкцията. В никакъв случай не трябва да се хваща за подлакътниците, подвижните елементи (напр. възглавници) или тапицерията
- Меката мебел трябва да бъде нивелирана спрямо пода.
- Меката мебел трябва да се използва в сухи и затворени помещения, които не са изложени на вредни атмосферични влияния и пряка слънчева светлина. Типичните климатични условия за използване на мека мебел са: относителна влажност на въздуха от 30 до 70%, температура от +15 до +25 °C.
- Меката мебел не трябва да се поставя твърде близо до радиатори и други източници на топлина (минималното разстояние в тези случаи е 1 м)

Ежедневно използване на меката мебел

- Меката мебел трябва да се използва съгласно нейното предназначение и правилата, посочени в текущата гаранция
- Трябва да се избягва сядането върху подлакътниците, стоенето и скачането върху седалката, облегалката или върху единични пружиниращи летви
- Дървените повърхности трябва да се пазят от надраскване и удари
- При диваните за двама или повече души, както и при комплектите, трябва да се практикува равномерно използване (не само на една седалка), за да се избегнат разлики във вида.
- Естествен ефект от ползването на меката мебел са смачкванията и набиранията на калъфите.
- Меката мебел, с възможност за разтягане, не е предназначена за ежедневно спане.
- Забранено е деца самостоятелно да разтягат и прибират мебелните механизми.
- Трябва да се избягват контактите на кожените тапицерии с човешка пот или мазнини с растителен или животински произход.

Почистване и съхранение

Тапицерски материали: – Тапицерските материали като кожи, платове и имитации на кожа трябва да се поддържат чисти и да не се допуска тяхното силно замръсяване. Правилното съхранение и поддръжка осигуряват дълъг живот на практическите и естетическите характеристики на меката мебел.
Преди почистване, меката мебел трябва да се почисти с прахосмукачка:
• тапицираните и матовите повърхности се почистват с прахосмукачка с мека четка;
• повърхностите с блясък почистваме от прах само със суха, мека кърпа.
- Петната трябва да се премахват веднага след тяхното възникване със суха, добре абсорбираща кърпа и препоръчан от производителя препарат за почистване. В никакъв случай за почистването не трябва да се използват разтворители (съдържащи бензин, алкохол, вещества за премахване на петна), тъй като това може да доведе до необратимо увреждане на кожата.
- Препаратът за почистване не трябва да се нанася директно върху замръсяването
- При почистването трябва да се използва бяла кърпа или гъба, като се правят внимателни кръгови движения. Търкането може да увреди повърхността на тапицерията.
- След почистването и изсъхването на повърхността, е задължително тя да се импрегнира. Едва след като повърхността е изсъхнала напълно, е възможно меката мебел да се използва отново.
- Само проверените и препоръчани от Gala продукти гарантират, че по време на почистването, кожата няма да бъде повредена.
- Всички останали препарати, достъпни на пазара, могат да причинят нарушаване на структурата на тапицерията и на цвета.

Gala Collezione
Gala Collezione -
Gala Collezione - Decide about Your furniture apperance

Вие избирате как да изглежда дивана

Gala Collezione - Онлайн каталог

Онлайн каталог

© Gala Collezione 2017. Всички права запазени.

Design: Inspect ™ Brand & Web Design

Close